E-Twinning

eTwinning LogoHorizontal CMYK

E- twinning är en gemensam samarbetsyta för skolor i och utanför Europa.

Det är en plattform för skolpersonal och elever där vi kan kommunicera, samarbeta, utveckla projekt och diskutera skolfrågor. Ett mycket spännande skolnätverk som främjar samarbeten och pedagogisk utveckling, via IKT samt stöd, verktyg och tjänster online.

Sandbergska har deltagit i två projekt och vunnit pris för ett skolprojekt där lärare och elever arbetade tillsammans med andra skolor i bland annat  Spanien och Italien. Tanken är att Sandbergska Competens skall fortsätta att delta i olika projekt som passar vår undervisning. I dagsläget har elever i år 8 och år 9 deltagit samt lärare i spanska och engelska.

Här nedan en kort presentation av de projekt som vi hittills deltagit i:

1. Jugando se entiende la gente: Under tre månader deltog mer än ett sjuttiotal barn från Italien, Rumänien, Frankrike och Sverige i en projekt kring ”street games” som ett uttryck för sina europeiska rötter. De har undersökt, spelat och utfört aktiviteter och händelser för att bekräfta förekomsten i Europa genom de populära spelen.

Deras forskning har fokuserat på populära street games samt geografiska aspekter som traditioner  och kultur i området. Varje skola gjorde små spelevenemang, en videokonferens mellan Frankrike och Sverige, och ett Skype-möte mellan Italien och Rumänien genomfördes.

Huvudmålet var att göra den sista händelsen, den 18 maj 2016 när två av projektländerna träffades i Tivoli (Italien). Där resultaten av dessa undersökningar presenterades och studenterna hade möjlighet att spela spelen tillsammans.

Allt detta med syftet att lyfta tanken att vi delar de lekfulla aktiviteterna eftersom vi är européer och har möjlighet att utbyta erfarenheter och vänskap.

2. El deporte para que seas y te comportes: Bulgarien, spanjorer, italienare och svenskar arbetade från september 2017 till april 2018 på ett kooperativt sätt, genom praktiska aktiviteter och dokumentation för att undersöka de värderingar och kompetenser som sport kan öka för att skapa goda medborgare i samhället.

Syftet är att skapa affischer, reklambanner eller reportage på flera språk för att samla i en blogg.   Vi har valt att göra kortfilm som format av rapporterna med åsikter om fördelarna av sport som reklam/nyheter.