Sandbergska Competens

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Följ oss på vår Facebooksida Sandbergska competens

 

ThorenGruppen AB förvärvar Sandbergska Competens AB

ThorenGruppen AB förvärvar företaget Sandbergska Competens AB som innefattar en grundskola (F-9) i Upplands Väsby. Övertagandet av verksamheten sker 1 juli och omfattar cirka 300 elever och 30 medarbetare. Verksamheten på skolan fortsätter som vanligt till hösten med nuvarande rektor och personal.


- Vi är glada och stolta över att få möjlighet få jobba vidare med Sandbergska och tillsammans addera varandra kompetenser och erfarenheter för att ytterligare stärka skolans redan goda kvalitet säger Victoria Svensson, verksamhetschef på Thoren Framtid.

ThorenGruppen värdesätter ett långsiktigt ägande och engagemang inom utbildning och har mångårig erfarenhet att förvärva och förädla verksamheter. I och med förvärvet har nu ThorenGruppen 11 grundskolor runt om i landet. Sandbergska kommer bli en del av Thoren Framtid vilket är grundskoledelen inom ThorenGruppen. Båda parter är övertygade om att det är här helt rätt steg för skolans fortsatta utveckling.

- Sandbergska har uppvisat goda skolresultat och är en attraktiv skola med högt söktryck i en expansiv region med stadig befolkningstillväxt med stort behov av fler utbildningsplatser. Tillsammans med skolans rektor och ledning ser vi fram emot att fortsätta bygga Upplands Väsbys bästa skola, säger Victoria Svensson.

- Jag har varit delägare sedan starten och rektor de senaste 5 åren. Vi har byggt en skola med hög kvalitet som vi alla medarbetare på skolan är så stolta över. Samtidigt känner jag nu att det ska bli skönt att lämna ägarskapet för att helt kunna fokusera på skolutveckling, säger Eva Svensson rektor. Att få bli en del av Thoren Framtid gör att våra medarbetare blir en del av något större och får en chans att utvecklas i sina yrkesroller vilket gör att jag är övertygad om kommer vara rätt för Sandbergska.

Helen Spåls som varit huvudägare sedan starten och arbetat i styrelsen lämnar Sandbergska 30 juni. – Att Thoren Framtid tar över Sandbergska skolan är något jag varmt välkomnar. Med den bredd och kompetens kommer skolan stärkas ytterligare. Jag önskar alla varmt lycka till framöver.

 


Sandbergska Competens är en friskola F - 9 
Vi har valt att fokusera på tre värdeord;

 

red_arrow_2 - Fokus:
Vi har fullt fokus på Dig som elev på Sandbergska. Du som elev är det viktigaste vi har. Därför ska du också känna att du har möjlighet att påverka din skolvardag. Vi arbetar mycket med elevers idéer och tankar om hur skolan kan bli en ännu bättre arbetsplats för elever och vuxna.
   
red_arrow_2 - Lärande:
Du som elev på Sandbergska får mycket goda baskunskaper; kunskaper inom matematik, svenska och engelska. Det får du bland annat genom att du kommer att ha lite extra tid för just dessa ämnen. Vi har undervisning i engelska redan frän förskoleklass. 
   
red_arrow_2 - Framsynthet:
Världen och samhället förändras. Skolan måste följa med i den utvecklingen. På Sandbergska ser vi alltid framåt. Vi kopplar ihop samhälle och skola. Vilka förväntningar finns på morgondagens arbetskraft?
Våra elever i år 6-9 läser bland annat kinesiska som språkval och vi ger elever möjligheter att delta internationella utbyten med t.ex. Argentina och Kina.

 

 ________________________________________________________________________________________________________

 

Share

Logga in

Besökare online

Vi har 4 besökare och inga medlemmar online