Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur ställer jag mig i kö?

-  Läs mer under aktuellt och köanmälan.

 

- Om det är 12-14 elever i fsk och 1:an, tar ni in elever kontinuerligt för att fylla på klasserna?
De elevgrupper som är 12 stycken i år 1 slås sedan ihop i år 2.

- Eftersom man börjar läsa, skriva, lära engelska och matte redan i förskolan (som låter jättebra), hur går det då för de barnen som kommer in några år i en ”vanlig skola”? Blir inte den eleven väldigt mycket efter då?
Självklart så är det en fördel att börja på Sandbergska så tidigt som möjligt (åldersmässigt). Men det är inte så att man blir "lidande" för att man har gått de första åren i en annan skola. Om man börjar t.ex. i år 3 eller 4 hos oss så har vi lika stort ansvar att individanpassa undervisningen. Det är inte så att det är "kört" för att man missar de första åren med små grupper.

- Finns det ingen tid för ”fri lek”? Allt verkar bli väldigt strukturerat. Barnen behöver ju använda sin egen fantasi också.
Självklart så finns det tid för fri lek! Leken är oerhört viktig, speciellt i de yngre åldrarna där en stor del av undervisningen lärs in genom "lek"! Barns fantasi är verkligen något som vi bejakar, genom att vi satsar på att lära elever att ta sig för, att komma med idéer, samarbete med ”snilleblixtarna” etc.

- Ska det byggas någon Skolgård/lekplats? Dom kan väl inte springa runt på ängen på varje rast?
Även här tänker vi nytt. Nytt så tillvida att vi inte har en vanlig rektangulär yta med viss del asfalt, viss del grus och ett Gunnebostaket runt. Vi har en enorm gräsplan. Vi har kullar, buskar, solvarma,släta hällar och kommunens häftigaste pulkabackar! En 3 minuters promenad på en cykelväg tar oss till grönområdet där stor som liten har rastverksamhet i världsklass! Vi har köpt in ett antal rastleksaker och bollar, hopprep etc. Vi har även fått två stycken fotbollsmål till skänks från BSK. Ett föräldraråd hos oss  arbetar med just det ärendet. Sen är det ju så att barn är så fantastiska i det avseendet att en äng, träd och kullar är en suverän utgångspunkt till just den fria leken. Det är inte alltid en gungställning eller ett klättertorn som är det viktigaste. 
DSC00866

Share

Logga in

Besökare online

Vi har 8 besökare och inga medlemmar online